Friday, 8 November 2013

ပဲေစာင္းလ်ားသီး၏က်န္းမာေရးအစြမ္း

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)November 9, 2013 at 5:27am

ပဲေစာင္းလ်ာသီးကိုပူၿပီးစြတ္စိုတဲ့နုိုင္ငံေတြမွာအေတြ႕မ်ားပါတယ္။ေယဘုယ် အားၿဖင့္ႏြယ္ပင္တစ္ပင္အေနနဲ႕ေပါက္ေရာက္တဲ့ပဲေစာင္းလ်ားပင္ဟာပ်မ္း မွ်အားၿဖင့္3-4မီတာေလာက္ၿမင့္ပါတယ္။ပဲေစာင္းလ်ားပင္ရဲ႕အၿမစ္ဟာအာ လူးနဲ႕ဆင္တူၿပီးအာလူးထက္ပရိုတင္းဓာတ္ပါ၀င္မွဳပိုမ်ားပါတယ္။


ဗီတာမင္နဲ႕သတၱဳဓာတ္ပါ၀င္မွဳ

ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာဗီတာမင္ ေအ၊ဗီတာမင္စီ၊ကယ္လစီယမ္၊သံဓာတ္နဲ႕တစ္ ၿခားဗီတာမင္ဓာတ္ေတြပါ၀င္ပါတယ္။ဒါ့အၿပင္အင္ဇိုင္းေတြလဲပါ၀င္ပါတယ္။

အရိုးစနစ္က်န္းမာေစၿခင္း

ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာကယ္လစီယမ္ပါ၀င္မွဳမ်ားတဲ့အတြက္လူေတြရဲ႕အရိုးစ နစ္အတြက္အလြန္အက်ိဳးၿပဳပါတယ္။ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာပါ၀င္တဲ့ကယ္လ စီယမ္ဓာတ္ဟာအရိုးစနစ္ကိုတည္ေဆာက္ေပးၿပီးေရာဂါေ၀ဒနာေတြမရ ေအာင္ကာကြယ္ေပးကာသန္စြမ္းက်န္းမာေစပါတယ္။  

ပရိုတင္းပါ၀င္မွဳၿမင့္မားၿခင္း

ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာပရိုတင္းဓာတ္ပါ၀င္မွဳၿမင့္မားတာေၾကာင့္သက္သက္ လြတ္စားသူေတြအတြက္သင့္ေတာ္ပါတယ္။

Tip

-ပဲေစာင္းလ်ားသီး၀ယ္တဲ့အခါညွိဳးေနတဲ့အမ်ိဳးအစားမ၀ယ္ပါနဲ႕။ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာအညိဳေရာင္အစက္ေတာင္မပါသင့္ပါဘူး။ -ပဲေစာင္းလ်ားသီး၀ယ္လာၿပီးသိမ္းထားခ်င္ရင္အေကာင္းဆံုးနည္းကပ လတ္စတစ္အိတ္ထဲထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားဖို႕ပဲၿဖစ္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္2-3ရက္ေလာက္အထားခံပါတယ္။ -ပဲေစာင္းလ်ားသီးကိုမခ်က္ခင္ေရေအးနဲ႕ေသခ်ာေဆးေၾကာပါ။
-ပဲေစာင္းလ်ားသီးကိုပရိုတင္းဓာတ္အားၿဖည့္တဲ့အေနနဲ႕စားနိုုင္ပါတယ္။

ၾကယ္စင္
By Good Health

No comments:

Post a Comment