Monday 1 April 2013

အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးထက္ အနီေရာင္ စပ်စ္သီးက အာဟာရတန္ဖုိး ပိုမုိျမင့္မား

 by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္) on Monday, April 1, 2013 at 3:48pm

ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြဟာ အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ မ်ားစြာ ပါဝင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ အနည္းငယ္သာ ပါဝင္ပါတယ္။

 -ကယ္လုိရီ ပါဝင္မႈ ပမာဏဟာ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ အနီေရာင္ စပ်စ္သီးထက္ အနည္းငယ္
ပိုျမင့္မားပါတယ္။
-အန္သုိဆုိင္ရာနင္ ပမာဏဟာ အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ အနည္းငယ္သာ ပါဝင္ပါတယ္။

-အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ရီဗက္စထေရာ၊ ကတ္တခ်င္နဲ႔ ကြာစီတင္လိုမ်ဳိး ဖေလဗုိႏြိဳက္ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြ ပါဝင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ကတ္တခ်င္ တစ္မ်ဳိးတည္းသာ ပမာဏအနည္းငယ္ ပါဝင္ပါတယ္။

-အနီေရာင္ စပ်စ္သီးဟာ ေသြးဖိအားကို က်ဆင္းေစႏုိင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာမူ မက်ဆင္းေစႏိုင္ပါ။

-အနီေရာင္စပ်စ္သီးက ႏွလံုးေရာဂါဆုိင္ရာ ျပႆနာေတြကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို ကာကြယ္ထားႏုိင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္စပ်စ္သီးကေတာ့ မျပဳလုပ္ႏိုင္ပါ။

-အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ရီဗက္စထေရာဟာ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါကို ကုသဖုိ႔ ကူညီႏိုင္ေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးကေတာ့ မျပဳလုပ္ႏိုင္ပါ။

-အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ရီဗက္စထေရာဟာ မိႈေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိ ရွိေပမယ့္ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ရီဗက္စထေရာ မပါဝင္ပါ။

-အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ကြာစိတင္ဟာ ဓာတ္မတည့္မႈကို ဆန္႔က်င္ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိရွိတာေၾကာင့္ ဓာတ္မတည့္မႈ ျပႆနာအမ်ဳိးမ်ဳိးကို ကုသႏုိင္ၿပီး အစိမ္းေရာင္စပ်စ္သီးမွာမူ ကြာစိတင္ မပါဝင္ပါ။

-အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ အန္သုိဆုိင္ရာနင္ဟာ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိရွိေပမယ့္  အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ အန္သုိဆုိင္ရာနင္ မပါဝင္ပါ။
ဒါေၾကာင့္မုိ႔ အနီေရာင္ စပ်စ္သီးဟာ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးထက္ အာဟာရတန္ဖုိး ပိုမုိျမင့္မားပါတယ္။

ေဒါက္တာ ခင္မိုးမိုး
Ref: Good Health
Source>>> http://www.yatanarpon.com.mm/cp/goodhealth/news-78668

No comments:

Post a Comment