Wednesday, 10 April 2013

ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစမည့္ နည္းသံုးသြယ္

 by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္) on Wednesday, April 10, 2013 at 5:13pm

(၁)သံပရာရည္/ ေရွာက္ရည္ သံုးၿပီး ပလုတ္က်င္းပါ

ေလ့လာမႈအသစ္ တစ္ခုအရ ခ်ဳိၿမိန္တဲ့ အရည္ေတြက မွတ္ဉာဏ္ကို ေကာင္းမြန္ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ေဂ်ာ္ဂ်ီယာ တကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ သၾကားပါတဲ့ သံပရာရည္/ ေရွာက္ရည္ကို သံုးၿပီး ပလုတ္က်င္းတာေၾကာင့္ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူေတြကို စာေမးပြဲရမွတ္အဆင့္ ေကာင္းမြန္ေၾကာင္း

သိရပါတယ္။ ခံတြင္းထဲ သၾကားဝင္ေရာက္ခ်ိန္မွာ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လႈံ႕ေဆာ္မႈဆိုင္ရာ စင္တာကို သိသိသာသာ အခ်က္ျပလိုက္တာေၾကာင့္ အာ႐ံုစူးစိုက္မႈကို ေကာင္းမြန္သြားေစပါတယ္။

(၂)တစ္ည ခုနစ္နာရီ အိပ္စက္ပါ

အိပ္စက္ခ်ိန္ မ်ားလြန္းတာက အိပ္စက္ခ်ိန္ နည္းတာလိုပဲ က်န္းမာေရးအတြက္ အႏၲရာယ္ပါ။ ဘ႐ိုင္ဟမ္နဲ႔ ေဘာ့စတြန္ အမ်ဳိးသမီးေဆး႐ံုက ေလ့လာသူေတြက လူတစ္ေသာင္းခြဲေက်ာ္ကို ႏွစ္ ၂၀ ၾကာေလ့လာခဲ့ရာ ခုနစ္နာရီ အိပ္သူေတြထက္ ႏွစ္နာရီေက်ာ္ ပိုအိပ္သူ ဒါမွမဟုတ္ ႏွစ္နာရီ ေလွ်ာ့အိပ္သူေတြဟာ ဦးေႏွာက္ႏွစ္ႏွစ္ ပိုအိုေနၾကေၾကာင္း သိရပါတယ္။ တစ္ညႏွစ္နာရီ ပိုအိပ္တာနဲ႔ ေလွ်ာ့အိပ္တာဟာ ေတြးေခၚေျမာ္ျမင္ႏိုင္စြမ္းကို ထိခိုက္ေစပါတယ္။

(၃)ေထာပတ္အတု ေလွ်ာ့စားပါ

ေျပာင္းဖူးေပါက္ေပါက္၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္စတာေတြမွာ ထည့္ထားတဲ့ ေထာပတ္အစားထိုး ေထာပတ္အတုေတြမွာ ဒိုင္အစီတိုင္း အေျခခံဓာတုပစၥည္းေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြကို ထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒိုင္အစီတိုင္းဟာ ဦးေႏွာက္ထဲမွ ပ႐ိုတင္းစုပံုမႈ ျဖစ္ေစၿပီး အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါ ျဖစ္ေစႏိုင္လို႔ပါ။

ဇြန္ခိုင္ဦး(ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
Ref>>> Good Health Journal No.431(3.4.2013)

No comments:

Post a Comment