Saturday 6 April 2013

မုန္လာဥနီ၏ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား

 by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္) on Saturday, April 6, 2013 at 3:17pm


မုန္လာဥနီ၏ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား

- ဘီတယ္ကယ္ရိုတင္း၊ ဖိုင္ဘာအမွ်င္၊ Anti Oxidant, Vitamin A, C, K ႏွင့္ Potassium ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။



- တစ္ရက္လွ်င္ 1.7 to 2.7 mg ဘီတာ ကယ္ရိုတင္းကို စားပါက ကင္ဆာအမ်ားစု၊ အထူးသျဖင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ မုန္လာဥနီ၌ ပါေသာ ဖိုင္ဘာက အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကိ္ု ၂၄% ေလ်ာ့ေစသည္။ မုန္လာဥနီ အစိမ္းစားသူ မိန္းမမ်ားသည္ မစားေသာ မိန္းမမ်ားထက္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅ဆမွ ၈ ဆအထိ ေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္သည္။

- တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီ (၇)ေအာင္စႏွင့္ (၃)ပတ္စားပါက Cholesterol ကို ၁၁% ေလ်ာ့ေစသည္။

- Heart Attack ရျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။

- Macular degeneration မ်က္စိအျမင္အာရံုကို စုစည္းထားေသာေနရာ ပ်က္စီးမႈျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။

- Vit A ခ်ိဳ႕တဲ့သူမ်ားတြင္ အလင္းေရာင္မွိန္ေသာ အခ်ိန္၊ မ်က္စိအျမင္ အားနည္းမႈကို ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီတစ္လံုး စားသံုးပါက Stroke (ေလျဖတ္ျခင္း) ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၆၈% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို ခြန္အားျဖစ္ေစ၍ ေလျဖတ္လူနာမ်ား၏ အသက္ရွင္သန္မႈႏႈန္းကို အေကာင္းဆံုးျဖစ္ေစသည္။

- Blood Sugar Level ေသြးတြင္းရွိ သၾကားဓါတ္ကို ေကာင္းေစသည္။ အသည္းမွ ဘက္တီးရိးယားကို ေသေစသည္။

- Carrot Oil သည္ Dry Skin အတြက္ေကာင္းေစသည္။ ေခ်ာေမြ႕ႏူးညံၿပီး တင္းရင္းေစသည္။

ကံေကာ္
ref: organicfacts

credit>>>>Health Updates JournalVol.2, No.14

No comments:

Post a Comment