Sunday, 29 December 2013

ကန္စြန္းဥ စားသင့္တဲ့ အေၾကာင္းရင္း

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)December 30, 2013 at 2:38am

ကန္စြန္းဥဟာ အလြယ္တကူ ရရွိႏိုင္ေသာ၊ ေဈးသက္သာေသာ၊ အရသာ ရွိေသာ အသီးအႏွံမ်ားထဲမွ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥကို ဘာေၾကာင့္ စားသံုးသင့္သလဲဆိုတဲ့ အခ်က္မ်ားကေတာ့

- ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ခံရျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေသာ ဗီတာမင္ B6 ၾကြယ္ဝစြာ ပါရွိျခင္း

- အေရျပားတင္းရင္း၊ ႏုပ်ိဳမႈကို ထိန္းသိမ္းေပးႏိုင္ေသာ ကိုေလဂ်င္ အမွ်င္မ်ားကို ထုတ္လုပ္ေပးရာတြင္ ကူညီေပးေသာ ဗီတာမင္ C မ်ား ပါဝင္ေနျခင္း

- ဗီတာမင္ D ပါဝင္ျခင္း၊ ထိုဗီတာမင္သည္ စြမ္းအင္ပမာဏ၊ စိတ္ အေျခအေန၊ အ႐ိုးမ်ား တည္ေဆာက္ျခင္း၊ ႏွလံုး၊အေရျပား၊ အာ႐ံုေၾကာႏွင့္သြားက်န္းမာေရး တို႔တြင္ အေရးႀကီးသည့္ အခန္းက႑မွ ပါဝင္ေနျခင္း


- ေသြးျဖဴဥမ်ား ထုတ္လုပ္ျခင္း၊ စိတ္ဖိစီးမႈမ်ား ေလ်ာ့က်ျခင္း၊ ခုခံအားစနစ္ ေကာင္းမြန္ျခင္း စသည့္ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကို ေပးစြမ္းႏိုင္ေသာ သံဓာတ္၊ စိတ္ဖိစီးမႈမ်ားကို ေျပေလ်ာ့ေစႏိုင္ေသာ မဂၢနီစီယမ္ဓာတ္၊ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းႏွင့္ အာ႐ံုေၾကာ သတင္းေပးပို႔ခ်က္ မ်ားကို ထိန္းညႇိေပးေသာ ပိုတက္စီယမ္၊

- သဘာဝ သၾကားဓာတ္မ်ား ပါရွိၿပီး ေသြးေၾကာ ထဲသို႔ ျဖည္းညင္းစြာ ထုတ္လႊတ္ႏိုင္ျခင္း

- ကင္ဆာေရာဂါကို ေမာင္းထုတ္ၿပီး အသက္အရြယ္ အိုမင္းျခင္းကို တြန္းလွန္ကာ ကြယ္ႏိုင္ေသာ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္ ဓာတ္မ်ား ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ျခင္း

- ခ်က္ျပဳတ္နည္း အမ်ိဳးမ်ိဳး ျပဳတ္ျခင္း၊ ခ်က္ျခင္း၊ ဟင္းခ်ိဳ သို႔မဟုတ္ ေၾကာ္ျခင္း စသည္ျဖင့္ ျပင္ဆင္ကာ စားသံုးႏိုင္ျခင္း စသည္တို႔ျဖစ္ပါတယ္။

photo copy from google search
credit to >>health digest ဂ်ာနယ္

No comments:

Post a Comment