Thursday 19 December 2013

ေဆာင္းရာသီမွာစားရမည့္ အစားအစာမ်ား

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)December 19, 2013 at 4:38pm

(၁) ခ်င္းလက္ဖက္ရည္

ေအးသည့္ရာသီဥတု၌ ေႏြးေႏြးေထြးေထြးျဖစ္ေစရန္ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းက အေကာင္းဆံုးကူညီေပးႏိုင္သည္။ ခ်င္း(ဂ်င္း) ခပ္ထားေသာ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္းသည္ မူးေ၀ျခင္းကို သက္သာေစသည္။ ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ နံနက္ပိုင္း ပ်ိဳ႕အန္သည့္အခါ၊အစာအဆိပ္သင့္၍ ပ်ိဳ႕အန္သည့္အခါ လက္ဖက္ရည္ေႏြးၾကမ္းတစ္ခြက္ထဲသို႔ ခ်င္းတက္ငယ္တစ္ခုကို ခပ္ထည့္၍ ေသာက္ပါ။


(၂) သစ္ေတာ္သီး

သစ္ေတာ္သီးသည္ ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို က်ေစသည္။ သစ္ေတာ္သီးတစ္လံုးတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ပမာဏ ပွ်မ္းမွ် (၅)ဂရမ္ ခန္႔ ပါေသာေၾကာင့္ ေသြးတြင္းကိုလက္စထေရာကို က်ေစၿပီး ႏွလံုးေရာဂါခံစားရမႈ ေလ်ာ့က်ေစသည္။  

(၃) ေဂၚဖီထုပ္

ေဂၚဖီထုပ္တစ္စိတ္တြင္ အမွ်င္ဓာတ္ (၃)ဂရမ္ႏွင့္ (၃၄)ကယ္လိုရီ ခန္႔ပါ၀င္သည္။ လူတစ္ဦး တစ္ေန႔တာ လိုအပ္ေသာ ဗိုက္တာမင္စီ၏ (၇၅)ရာခိုင္ႏႈန္းကို ေဂၚဖီထုပ္မွရရွိႏိုင္သည္။ ေဂၚဖီထုပ္ ခုခံအားျမင့္တက္ေစၿပီး ေစ်းသက္သာသာႏွင့္ အာဟာရျပည့္ျပည့္၀၀ ေပးစြမ္းႏိုင္ေသာေၾကာင့္ လူဆင္းရဲမ်ားအတြက္ အေကာင္းစား အစာဟူ၍ပင္ တင္စားခံရေလ့ရွိသည္။  

(၄) ပင္လယ္ေရေမွာ္

ပင္လယ္ေရေမွာ္ကို စြပ္ျပဳတ္ဟင္းရည္ထဲ ထည့္ေသာက္ေလ့ရွိၿပီး အားထည့္စရာမလိုေအာင္ အငန္ဓာတ္ေပးစြမ္းႏိုင္သည္။ ပင္လယ္ေရေမွာ္တြင္ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္ ႏွင့္ပိုတက္ဆီယမ္စသည့္ လွ်ပ္လိုက္ဓာတ္မ်ားပါ၀င္ၿပီး အစားအစာမ်ားကို ဆားခတ္စရာမလိုဘဲ အငန္အရ သာ ျဖစ္ေစႏုိင္သည္။ အုိင္အိုဒင္း ႂကြယ္၀ေသာေၾကာင့္ သုိင္း႐ိြဳက္ေဟာ္မုန္းပမာဏ ခ်ိဳ႕တဲ့သူမ်ား ဦးစားေပး ေသာက္သံုးႏုိင္သည္။

(၅) မုန္လာဥနီ

မုန္လာဥနီကို အစိမ္းလိုက္စား၍ျဖစ္ေစ၊ အသုတ္ထဲေရာနယ္၍ျဖစ္ေစ၊ဟင္းရည္ထဲ ထည့္၍ျဖစ္ေစ စားသံုးႏိုင္သည္။ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ သံဓာတ္၊ ဗိုက္တာမင္ေအႏွင့္စီတို႔ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။ အခ်ိဳစားခ်င္စိတ္ျဖစ္သည့္အခါ၌လည္း အာသာေျပေစရန္ မုန္လာဥနီ စားသံုးႏိုင္သည္။

ေဇာ္ကို
Ref: Meni Health
credit to >>Health Updates Journal No. 96

No comments:

Post a Comment