by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္) on Friday, February 22, 2013 at 1:04am
ပိစပ္ရြက္ ရဲ ့ အစြမ္းသတၱိ ....
ပိစပ္ရြက္ကို ျပဳတ္ၿပီး တုိ႔စားစရာ ဟင္းအျဖစ္ လည္းေကာင္း၊ သားငါးမ်ားႏွင့္ ေရာေႏွာ ခ်က္ျပဳတ္၍ လည္းေကာင္း၊ စားသုံးပါက ၀မ္းမီးကို ေတာက္ေစ၍ ၀မ္းေဖာ၊ ၀မ္းေရာင္၊ ၀မ္းပ်က္ျခင္းကို ေပ်ာက္ကင္း ေစပါသည္။ နာတာရွည္ ၀မ္းပ်က္ျခင္း အတြက္ အထူး သင့္ေလ်ာ္ေသာ ဟင္းလ်ာ တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါသည္။ ပိစပ္ရြက္ကုိ သင့္ေတာ္ေသာ အတုိင္းအတာ အထိ သုံးပါက ဆီးရႊင္ေစၿပီး၊ ေခၽြးထြက္ ေစပါသည္။
ပိစပ္ကုိ အလြန္အကဲ ေဆး၌ အသုံးျပဳပါက အန္တက္သည္။ ပိစပ္သည္ ကုိယ္ေရ၀ါ ေရာဂါ၊ ေသြးအန္ ေသြးက် ေရာဂါ၊ အနာပ်က္ ေရာဂါ၊ ေရာင္တင္းျခင္း တုိ႔၌ အသုံးျပဳ ႏုိင္သည္။ ပိစပ္ရြက္သည္ ေသြးကုိ ၾကြေစ၊ သက္ေစ တက္သျဖင့္ မီးယပ္ ေသြးငုပ္သူမ်ားႏွင့္ သင့္ေတာ္ ပါသည္။ ပိစပ္ရြက္ သတၱဳရည္ကုိ ေအာင္စ၀က္ခန္႔ တုိက္ေကၽြးေပးျခင္းျဖင့္ ငွက္ဖ်ား ေရာဂါႏွင့္ အဆိပ္ရွိ သတၱ၀ါမ်ား ကုိက္ခဲျခင္းကို ေပ်ာက္ေစႏုိင္သည္။ အေအးမိ ေရာဂါႏွင့္ တုပ္ေကြး ေရာဂါ မ်ားတြင္ ပိစပ္ရြက္ ပဥၥငါးပါးကို ကြမ္းရြက္ႏွင့္ ျပဳတ္၍ ေအာင္စ ၀က္ခန္႔ တုိက္ေကၽြးပါက သက္သာ ေစသည္။ ပိစပ္ရြက္သည္ တုတ္ႏွင့္ သန္ကုိ က်ေစ ႏုိင္ေသာ အစြမ္းရွိသည္။
ပိစပ္ရြက္ သတၱဳရည္ ေအာင္စ၀က္ ခန္႔ကို သိေႏၵာဆားႏွင့္ တုိက္ေပးပါက သလိပ္ကုိ ေၾကေစၿပီး၊ သလိပ္ကုိ ရႊင္ေစသည္။ ပိစပ္ကုိ ရုိးကုိက္ဖ်ားေခၚ ၾကြက္သား ရုိးဆက္မ်ား ျပင္းထန္စြာ ကုိက္ခဲ၍ ဖ်ားနာျခင္းကုိ ကုသရာတြင္ သုံးသည္။ ပိစပ္ သတၱဳရည္ကို အစာ မေၾကေသာ ေရာဂါမ်ားတြင္ သုံးသည္။ ပိစပ္ (ေတာ) ၅၀က်ပ္သားကုိ ေရစင္ေအာင္ ေဆး၍ ေထာင္းထုၿပီး အရြက္ဦးရည္ (သို႔) အရက္ပ်ံ ၁၀၀၀ စီစီတြင္ သုံးရက္ၾကာ စိမ္ထားပါ။ ၎ ေဆးရည္ကို ထိခုိက္ရွနာ ၊ ဒဏ္ရာ၊ အဆစ္ အျမစ္ ကုိက္ခဲနာ၊ အေဖာ အေရာင္ႏွင့္ အနာေပါက္ ေရာဂါ မ်ားတြင္ ထည့္ေပးျခင္း၊ လိမ္းေပးျခင္းမ်ား ျပဳလုပ္ပါက အဆုိပါ အနာ ေရာဂါမ်ား လ်င္ျမန္စြာ သက္သာ ေပ်ာက္ကင္း ႏုိင္သည္။
ပိစပ္ရြက္ သတၱဳရည္ (သို႔) အဆုိပါ အရည္သည္ အထူး အားျဖင့္ ထိခုိက္ ရွနာႏွင့္ ဒဏ္ရာမ်ား အတြက္ အထူး အစြမ္း ထက္ေသာ ေဆးျဖစ္သည္။ ပိစပ္ (ေတာ) ပဥၥငါးပါး ျပဳတ္ရည္ကုိ အႏွစ္ ရေအာင္ က်ိဳၿပီး ပ်ားရည္ႏွင့္ ေရာစပ္ ေသာက္သုံးပါက အာယု၀ဎုန ေဆးအျဖစ္ အသက္ကုိ ရွည္ေစသည္။
credit by>>Mg Mandalay စာႀကည့္ခန္း
ပိစပ္ရြက္ ရဲ ့ အစြမ္းသတၱိ ....
ပိစပ္ရြက္ကို ျပဳတ္ၿပီး တုိ႔စားစရာ ဟင္းအျဖစ္ လည္းေကာင္း၊ သားငါးမ်ားႏွင့္ ေရာေႏွာ ခ်က္ျပဳတ္၍ လည္းေကာင္း၊ စားသုံးပါက ၀မ္းမီးကို ေတာက္ေစ၍ ၀မ္းေဖာ၊ ၀မ္းေရာင္၊ ၀မ္းပ်က္ျခင္းကို ေပ်ာက္ကင္း ေစပါသည္။ နာတာရွည္ ၀မ္းပ်က္ျခင္း အတြက္ အထူး သင့္ေလ်ာ္ေသာ ဟင္းလ်ာ တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါသည္။ ပိစပ္ရြက္ကုိ သင့္ေတာ္ေသာ အတုိင္းအတာ အထိ သုံးပါက ဆီးရႊင္ေစၿပီး၊ ေခၽြးထြက္ ေစပါသည္။
ပိစပ္ကုိ အလြန္အကဲ ေဆး၌ အသုံးျပဳပါက အန္တက္သည္။ ပိစပ္သည္ ကုိယ္ေရ၀ါ ေရာဂါ၊ ေသြးအန္ ေသြးက် ေရာဂါ၊ အနာပ်က္ ေရာဂါ၊ ေရာင္တင္းျခင္း တုိ႔၌ အသုံးျပဳ ႏုိင္သည္။ ပိစပ္ရြက္သည္ ေသြးကုိ ၾကြေစ၊ သက္ေစ တက္သျဖင့္ မီးယပ္ ေသြးငုပ္သူမ်ားႏွင့္ သင့္ေတာ္ ပါသည္။ ပိစပ္ရြက္ သတၱဳရည္ကုိ ေအာင္စ၀က္ခန္႔ တုိက္ေကၽြးေပးျခင္းျဖင့္ ငွက္ဖ်ား ေရာဂါႏွင့္ အဆိပ္ရွိ သတၱ၀ါမ်ား ကုိက္ခဲျခင္းကို ေပ်ာက္ေစႏုိင္သည္။ အေအးမိ ေရာဂါႏွင့္ တုပ္ေကြး ေရာဂါ မ်ားတြင္ ပိစပ္ရြက္ ပဥၥငါးပါးကို ကြမ္းရြက္ႏွင့္ ျပဳတ္၍ ေအာင္စ ၀က္ခန္႔ တုိက္ေကၽြးပါက သက္သာ ေစသည္။ ပိစပ္ရြက္သည္ တုတ္ႏွင့္ သန္ကုိ က်ေစ ႏုိင္ေသာ အစြမ္းရွိသည္။
ပိစပ္ရြက္ သတၱဳရည္ ေအာင္စ၀က္ ခန္႔ကို သိေႏၵာဆားႏွင့္ တုိက္ေပးပါက သလိပ္ကုိ ေၾကေစၿပီး၊ သလိပ္ကုိ ရႊင္ေစသည္။ ပိစပ္ကုိ ရုိးကုိက္ဖ်ားေခၚ ၾကြက္သား ရုိးဆက္မ်ား ျပင္းထန္စြာ ကုိက္ခဲ၍ ဖ်ားနာျခင္းကုိ ကုသရာတြင္ သုံးသည္။ ပိစပ္ သတၱဳရည္ကို အစာ မေၾကေသာ ေရာဂါမ်ားတြင္ သုံးသည္။ ပိစပ္ (ေတာ) ၅၀က်ပ္သားကုိ ေရစင္ေအာင္ ေဆး၍ ေထာင္းထုၿပီး အရြက္ဦးရည္ (သို႔) အရက္ပ်ံ ၁၀၀၀ စီစီတြင္ သုံးရက္ၾကာ စိမ္ထားပါ။ ၎ ေဆးရည္ကို ထိခုိက္ရွနာ ၊ ဒဏ္ရာ၊ အဆစ္ အျမစ္ ကုိက္ခဲနာ၊ အေဖာ အေရာင္ႏွင့္ အနာေပါက္ ေရာဂါ မ်ားတြင္ ထည့္ေပးျခင္း၊ လိမ္းေပးျခင္းမ်ား ျပဳလုပ္ပါက အဆုိပါ အနာ ေရာဂါမ်ား လ်င္ျမန္စြာ သက္သာ ေပ်ာက္ကင္း ႏုိင္သည္။
ပိစပ္ရြက္ သတၱဳရည္ (သို႔) အဆုိပါ အရည္သည္ အထူး အားျဖင့္ ထိခုိက္ ရွနာႏွင့္ ဒဏ္ရာမ်ား အတြက္ အထူး အစြမ္း ထက္ေသာ ေဆးျဖစ္သည္။ ပိစပ္ (ေတာ) ပဥၥငါးပါး ျပဳတ္ရည္ကုိ အႏွစ္ ရေအာင္ က်ိဳၿပီး ပ်ားရည္ႏွင့္ ေရာစပ္ ေသာက္သုံးပါက အာယု၀ဎုန ေဆးအျဖစ္ အသက္ကုိ ရွည္ေစသည္။
credit by>>Mg Mandalay စာႀကည့္ခန္း
No comments:
Post a Comment