Friday 18 October 2013

ၾကက္သြန္ျဖဴ၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးျပဳပံု

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)October 19, 2013 at 1:41am

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ သဘာဝအေလ်ာက္ ေဆးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး ေရွးယခင္ ကတည္းက တစ္ကမၻာလံုးမွာ ကိုယ့္နည္း ကိုယ္ဟန္နဲ႔ ေဆးေဖာ္စပ္ အသံုးျပဳ ၾကပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ ၾကပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပံုမွန္ စားသံုးေနသူ တစ္ဦးဟာ ကိုယ္ခံအားေကာင္းျပီး အျပင္မွာ အလြယ္ တကူ ကူးဆက္ႏိုင္တဲ့ ေရာဂါမ်ားကို တားဆီး ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ သူ ႔မွာ
အျခားေသာ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားလည္း ရွိေနေသးတဲ့ အတြက္ ေအာက္ပါအတိုင္း ေဖာ္ျပလုိက္ ရပါတယ္။

၁။ ေသြးေၾကာ အဆီပင္မွုကို ကာကြယ္ျခင္း။

၂။ ကိုလက္စ္ထေရာ ေလ်ာ့ခ်ေပးျခင္း။

၃။ ေသြးဖိအားေလ်ာ့ခ်ေပးျခင္း (ေသြးတိုး ျဖစ္ႏိုင္ေခ်က်ဆင္း)

၄။ ေလးဘက္နာ ေဂါက္ေရာဂါကို ကုသႏိုင္ျခင္း။

၅။ အေအးမိ အဖ်ား ေပ်ာက္ကင္းေစျခင္း။

၆။ အသက္ရွုလမ္းေၾကာင္းႏွင့္ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္းေစျခင္း။

၇။ အဆုတ္ႏွင့္ ဆက္စပ္ေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းေစျခင္း။

၈။ ျပည္တည္နာကို က်က္ေစျခင္း။

၉။ ဆီးလမ္းေၾကာင္းမွ တစ္ဆင့္ ကူးဆက္ေသာ ေရာဂါမ်ား အား ေပ်ာက္ ကင္းေစျခင္း။

 ၁၀။ ဝမ္းတြင္း အစာေခ်ျဖတ္မွုလုပ္ငန္း အား ျမန္ဆန္ေစျခင္း။

၁၁။ ကင္ဆာေရာဂါအမ်ားစုကို မျဖစ္ရန္ ကာကြယ္ေပးျခင္း။

၁၂။ ဓာတုေဆးအဆိပ္တို႔ကုိ ေျပေစျခင္း။

 ၁၃။ ေသြးမခဲေစရန္ တားဆီးကာကြယ္ေပးျခင္း။

၁၄။ အစားစားခ်င္စိတ္ ျဖစ္ေပၚေစျခင္း။

၁၅။ အင္းဆက္ႏွင့္ ပိုးေကာင္ကိုက္ဒဏ္ရာမ်ားအား ကုသႏိုင္ျခင္း။

၁၆။ မ်က္စိအတြင္းတိမ္ကို ကုသႏိုင္ျခင္း။

၁၇။ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ကုသေပးျခင္း။

၁၈။ အဆစ္ေရာင္ ေရာါဂါမ်ားအား ကုသေပးျခင္း။

၁၉။ သြားကိုက္ေရာဂါအား ေပ်ာက္ကင္းေစျခင္း။

၂၀။ ဝက္ျခံ ေပ်ာက္ကင္းေစျခင္း။

၂၁။ ကိုယ္ခံအား တိုးေစျခင္း။

Ref-အဟ္ေလ့ဘိုက္ (အ.စ) သတင္းဌာန ၊ အဗ္နာ
Credit to >>>JACBA


No comments:

Post a Comment