Wednesday 2 October 2013

ေသြးတိုးေရာဂါ ရွိသူမ်ားစားသင္႔ေသာသစ္သီးမ်ား

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)October 2, 2013 at 7:38pm

✿ ကီဝီသီး ~~

ကိုလက္စထေရာနွင္႔ triglyceride ကိုက်ဆင္းနိင္စြမ္းရွိတယ္ ။ကင္ဆာကိုၿဖစ္ေစေသာကာဆီနိူဂ်င္ကိုပာန္႕တားဆီးနိင္တယ္ ။ ေသြးတိုး ၊အသည္းေရာင္၊နွလံုးေရာဂါ ၊ဆီးအိမ္ေက်ာက္တည္ၿခင္း အတြက္ ကုသမွႈကိုအေထာက္အကုူၿပဳပါတယ္ ။

✿ နာနတ္သီး~~

နာနတ္ရည္ထဲမွ အင္ဇိုင္းဓာတ္မ်ားကိုၿပဳလုပ္ေပးနိင္တယ္ ။ ေဖာေယာင္ၿခင္းနွင္႔ ဒူလာ အတြက္ပိုျပီးအသံုးဝင္ပါတယ္ ။ မၾကာခဏနာနတ္သီးစားၿခင္းၿဖင္႔ခႏၶာကိုယ္ထဲမွ အမွ်င္အင္ဇိုင္းဓာတ္မ်ားကို ပိုမ်ားလာနိင္ပါတယ္ ။ အစာေၾကလြယ္ ပါတယ္ ။


✿ လိေမၼာ္သီး~~

လိေမၼာ္သီးထဲတြင္ဗီတာမင္စီနွင္႔နီကယ္စင္(Niacin) အမ်ားဆံုးပါဝင္တာမို႕ခႏၶာကိုယ္ထဲမွ ကိုလက္စထေရာနွင္႔ေသြးအဆီတို႕ကို က်ဆင္းေစနိင္စြမ္းရွိတာမို႕နွလံုးေရာဂါရွိသူမ်ား၊ေသြးအဆီံဓာတ္ၿမင္႔သူမ်ား ပိုစားသင္႔ပါတယ္ ။

✿ ေၿမဇာဥ~~

ေၿမဇာဥထဲတြင္အသားဓာတ္၊ ကယ္လဆီယမ္၊မီးစုန္းဓာတ္ ၊ သံဓာတ္ ဗီတာမင္စီ အစရွိေသာအာဟာရဓာတ္မ်ားပါဝင္တာမို႕ ဖိအားကိုက်ဆင္းေစနိင္ျပီးခြ်ဲ သလိပ္မ်ားကိုေပ်ာ္ေစတယ္ ။

✿ သရက္သီး ~~

သရက္သီး ထဲတြင္ ဗီတာမင္ေအနွင္႕စီအမ်ားဆံုးပါဝင္တာမို႔ မ်က္စိက်န္းမာေရးအတြက္အက်ိဳးရွိပါတယ္ ။ဆဲလ္မ်ားအိုမင္းက်ဆင္းၿခင္း ကိုေႏွာင္႔ေႏွးေစၿခင္း၊ အၾကိဳဇရာေရာဂါ ကိုကာကြယ္ေပးနိင္ၿခင္း၊ ေသြးလႊတ္ေၾကာမာေရာဂါကိုပာန္႕တားဆီးနိင္ၿခင္း ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ နွင္႕ကင္ဆာ ေရာဂါ တို႕ကိုကာကြယ္ေပးနိင္တယ္ ။

✿ ေဂၚရခါးသီး ~~

ေဂၚရခါးသီးက ကယ္လိုရီနည္းေသာအသီးၿဖစ္ၿပီး ေဂၚရခါးသီးထဲတြင္ပိုတက္ဆီယမ္နွင္႔ဇင္႔ပါတာမို႕ က်န္းမာေရးအတြက္အသင္႔ေလွ်ာ္ဆံုးၿဖစ္ပါတယ္ ။ ဆီးရႊင္ေစၿခင္း၊ ဆိုဒီယမ္ကိုၿပင္ပသို႕ဖယ္ထုတ္နိင္ေပးၿခင္း ။ ေသြးေၾကာခဲ်႕ထႊင္နိင္ၿခင္း ။ ဖိအားမ်ားကိုက်ဆင္းေစနိင္ၿခင္း ။

*** ခ်စ္ခင္ေလးစားရေသာသူငယ္ခ်င္းတို႕♡♡♡ ေသြးတိုးေရာဂါ က ဘဝတြင္ သာမာန္ေရာဂါလည္းၿဖစ္ အေတြ႕မ်ားတတ္တဲ႔ေရာဂါၿဖစ္ေနပါတယ္ ။ လုူလတ္ပိုင္းေက်ာ္လာရင္ေတာ႔ ေသြးတိုး တတ္ပါတယ္ ။ အထုူးသၿဖင္႕ အဆီ အစိမ္႕အငံ အခ်ိဳ လြန္ကဲစြာစားေသာက္သူမ်ား ။ ေန႔စဥ္ အေနအထိုင္ အစားအေသာက္ အေလ႕အက်င္႔ ပံုမွန္မရွိသူမ်ား သတိထားသင္႔ပါတယ္ ။ ေသြးတိုး က်ဖို႔ အစားအေသာက္ သစ္သီးပာင္းရႊက္မ်ားနဲ႔ ေလ႔က်င္႔ခန္းလုပ္ေပးျပီးထိန္းေပးနိင္ရင္ေတာ႕ ေဆးနဲ႕ေဝးကြာသြားနိင္ပါေစဆႏၵနဲ႔ ~~~~

သူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးက်န္းမာပါေစ ~~~~♡♡♡ J
in Li Chao ✿ღ◠◠ღ✿ 2013.09.21 at 13:58pm

credit to >>in Li Chao facebook

No comments:

Post a Comment