by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)February 4, 2014 at 1:11am
ေလ့လာမႈေတြအရ ဗီတာမင္ဒီဟာ ကယ္လ္စီယမ္ စုပ္ယူမႈကို အားေကာင္းေစ႐ံုသာမက ရင္သား၊ အူမႀကီး၊ မမ်ဳိးဥအိမ္နဲ႔ တျခား အစိတ္အပိုင္းေတြမွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ကင္ဆာ ေရာဂါေတြကို မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ဒီ နည္းနည္းပဲ ရွိတာဟာ ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ အခ်ိန္မတိုင္ခင္ ေသဆံုးႏိုင္ေျခကုိ ျမင့္မားေစတယ္လို႔ လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။ သင္ခႏၶာကုိယ္ထဲမွာ ဗီတာမင္ဒီဟာ ခုခံစြမ္းအားကို ေကာင္းေစတာ၊ ခါးနာ သက္သာေစတာ၊ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိ ေရာဂါအႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစတာနဲ႔ စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတာ စတဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြကိုပါ ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ လူေတြရဲ႕ ၅၃ ရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္ဟာ ေနျခည္ႏုႏု ဒါမွမဟုတ္ ငါးနဲ႔ ႏို႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းေတြလို အရင္းအျမစ္ေတြကုိ ေသခ်ာရယူမႈ မရွိတာေၾကာင့္ ဗီတာမင္ဒီကို အလံုအေလာက္ မရတတ္ပါဘူး။
ဘယ္လို မွီဝဲသင့္သလဲ
ေနေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ရတဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္တာေၾကာင့္ ေနေရာင္ျခည္ထိေတြ႕ၿပီး အခ်ိန္ ၁၀-၁၅ မိနစ္ေလာက္အၾကာမွာ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ထုတ္လုပ္ႏိုင္တဲ့ တစ္ခုတည္းေသာ ဗီတာမင္ပါ။ တကယ္လို႔ ေနေရာင္ျခည္ကို မခံယူျဖစ္ရင္ ဒါမွမဟုတ္ ဗီတာမင္ဒီပါတဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို မစားေသာက္ျဖစ္ရင္ အေကာင္းဆံုး ပမာဏကို ရႏိုင္ဖို႔ ျဖည့္စြက္ေဆးကို မွီဝဲႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ဒီကုိ Multivitamin ထဲမွာ ဒါမွမဟုတ္ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ တြဲထားတဲ့ ျဖည့္စြက္ေဆးအေနနဲ႔ ေတြ႕ရတတ္ပါတယ္။
ဗီတာမင္ဒီပါေသာ အေကာင္းဆံုး အစားအစာ အရင္းအျမစ္မ်ား
ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ ဆာဒင္းငါးနဲ႔ ဟာအင္းငါး စတဲ့ ေရေအးငါးေတြ၊ အားျဖည့္ ႏြားႏို႔နဲ႔ ေကြကာ၊ အမဲသားနဲ႔ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ အႏွစ္ေတြထဲမွာ ဗီတာမင္ဒီ ပါဝင္ပါတယ္။
သတိေပးခ်က္
ဗီတာမင္ဒီကို ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ သိုေလွာင္ထားႏိုင္တာေၾကာင့္ အဆီမွာေပ်ာ္တဲ့ ဗီတာမင္လို႔ ေခၚပါတယ္။ တကယ္လို႔ မ်ားလြန္းၿပီး အဆိပ္သင့္ႏိုင္တဲ့ ပမာဏဆိုရင္ ေသြးတိုးတာနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ထိခိုက္တာေတြကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ လတ္တေလာ လမ္းၫႊန္ခ်က္အရ အသက္ ၅၁ ႏွစ္ေအာက္ အမ်ဳိးသမီးေတြအေနနဲ႔ ေန႔စဥ္ ဗီတာမင္ဒီ ၂၀၀ အိုင္ယူ၊ အသက္ ၅၁ ႏွစ္အထက္ အမ်ဳိးသမီးေတြအေနနဲ႔ ေန႔စဥ္ ဗီတာမင္ဒီ ၄၀၀ အိုင္ယူတို႔ကို လိုအပ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ က်န္းမာေရး ေကာင္းေစဖို႔အတြက္ ဗီတာမင္ဒီကို ၁၀၀၀ အိုင္ယူအထိ လိုအပ္ေၾကာင္း သုေတသီတခ်ဳိ႕က ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။
Did you know?
လံုေလာက္တဲ့ ဗီတာမင္ဒီပမာဏကို ရရွိတာဟာ အူမႀကီး၊ ရင္သားနဲ႔ အစာေရမ်ဳိႁပြန္ကင္ဆာေတြ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၲရာယ္ကို ၃၀-၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစတယ္ ဆိုတာ သင္သိပါရဲ႕လား။
ဇြန္
photo copy from google search
originally posted by Good Health
Source: http://news.yatanarpon.com.mm/news/news-11190
ေလ့လာမႈေတြအရ ဗီတာမင္ဒီဟာ ကယ္လ္စီယမ္ စုပ္ယူမႈကို အားေကာင္းေစ႐ံုသာမက ရင္သား၊ အူမႀကီး၊ မမ်ဳိးဥအိမ္နဲ႔ တျခား အစိတ္အပိုင္းေတြမွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ကင္ဆာ ေရာဂါေတြကို မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ဒီ နည္းနည္းပဲ ရွိတာဟာ ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ အခ်ိန္မတိုင္ခင္ ေသဆံုးႏိုင္ေျခကုိ ျမင့္မားေစတယ္လို႔ လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။ သင္ခႏၶာကုိယ္ထဲမွာ ဗီတာမင္ဒီဟာ ခုခံစြမ္းအားကို ေကာင္းေစတာ၊ ခါးနာ သက္သာေစတာ၊ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိ ေရာဂါအႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစတာနဲ႔ စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတာ စတဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြကိုပါ ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ လူေတြရဲ႕ ၅၃ ရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္ဟာ ေနျခည္ႏုႏု ဒါမွမဟုတ္ ငါးနဲ႔ ႏို႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းေတြလို အရင္းအျမစ္ေတြကုိ ေသခ်ာရယူမႈ မရွိတာေၾကာင့္ ဗီတာမင္ဒီကို အလံုအေလာက္ မရတတ္ပါဘူး။
ဘယ္လို မွီဝဲသင့္သလဲ
ေနေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ရတဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္တာေၾကာင့္ ေနေရာင္ျခည္ထိေတြ႕ၿပီး အခ်ိန္ ၁၀-၁၅ မိနစ္ေလာက္အၾကာမွာ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ထုတ္လုပ္ႏိုင္တဲ့ တစ္ခုတည္းေသာ ဗီတာမင္ပါ။ တကယ္လို႔ ေနေရာင္ျခည္ကို မခံယူျဖစ္ရင္ ဒါမွမဟုတ္ ဗီတာမင္ဒီပါတဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို မစားေသာက္ျဖစ္ရင္ အေကာင္းဆံုး ပမာဏကို ရႏိုင္ဖို႔ ျဖည့္စြက္ေဆးကို မွီဝဲႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ဒီကုိ Multivitamin ထဲမွာ ဒါမွမဟုတ္ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ တြဲထားတဲ့ ျဖည့္စြက္ေဆးအေနနဲ႔ ေတြ႕ရတတ္ပါတယ္။
ဗီတာမင္ဒီပါေသာ အေကာင္းဆံုး အစားအစာ အရင္းအျမစ္မ်ား
ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ ဆာဒင္းငါးနဲ႔ ဟာအင္းငါး စတဲ့ ေရေအးငါးေတြ၊ အားျဖည့္ ႏြားႏို႔နဲ႔ ေကြကာ၊ အမဲသားနဲ႔ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ အႏွစ္ေတြထဲမွာ ဗီတာမင္ဒီ ပါဝင္ပါတယ္။
သတိေပးခ်က္
ဗီတာမင္ဒီကို ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ သိုေလွာင္ထားႏိုင္တာေၾကာင့္ အဆီမွာေပ်ာ္တဲ့ ဗီတာမင္လို႔ ေခၚပါတယ္။ တကယ္လို႔ မ်ားလြန္းၿပီး အဆိပ္သင့္ႏိုင္တဲ့ ပမာဏဆိုရင္ ေသြးတိုးတာနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ထိခိုက္တာေတြကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ လတ္တေလာ လမ္းၫႊန္ခ်က္အရ အသက္ ၅၁ ႏွစ္ေအာက္ အမ်ဳိးသမီးေတြအေနနဲ႔ ေန႔စဥ္ ဗီတာမင္ဒီ ၂၀၀ အိုင္ယူ၊ အသက္ ၅၁ ႏွစ္အထက္ အမ်ဳိးသမီးေတြအေနနဲ႔ ေန႔စဥ္ ဗီတာမင္ဒီ ၄၀၀ အိုင္ယူတို႔ကို လိုအပ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ က်န္းမာေရး ေကာင္းေစဖို႔အတြက္ ဗီတာမင္ဒီကို ၁၀၀၀ အိုင္ယူအထိ လိုအပ္ေၾကာင္း သုေတသီတခ်ဳိ႕က ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။
Did you know?
လံုေလာက္တဲ့ ဗီတာမင္ဒီပမာဏကို ရရွိတာဟာ အူမႀကီး၊ ရင္သားနဲ႔ အစာေရမ်ဳိႁပြန္ကင္ဆာေတြ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၲရာယ္ကို ၃၀-၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစတယ္ ဆိုတာ သင္သိပါရဲ႕လား။
ဇြန္
photo copy from google search
originally posted by Good Health
Source: http://news.yatanarpon.com.mm/news/news-11190
No comments:
Post a Comment