Monday, 10 February 2014

အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္းအတြင္း ေလပြျခင္း

by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)February 11, 2014 at 10:34am

အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္းက အစားအစာေခ်ဖ်က္သည့္အခါ ဂက္စ္မ်ားထြက္လာသည္။ ထိုဂက္စ္မ်ားေၾကာင့္ ဗုိက္ပြေစၿပီး ျပင္ပသို႔ စြန္႔ထုတ္ေပးမွသာ ဂက္စ္မ်ား ေလ်ာ့နည္းႏိုင္သည္။

တစ္ေန႔လွ်င္ေျခာက္ႀကိမ္မွ အႀကိမ္(၂၀)အထိ ေလလည္ျခင္းသည္ ပံုမွန္ျဖစ္သည္။ မ်ိဳခ်စဥ္ေရာပါသည့္ေလ၊ အစားအစာႏွင့္ ေဖ်ာ္ရည္၊ ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း၊ ေဆး၀ါး၊ ဓာတ္စာ၊ အူေရာင္ ေရာဂါ၊ အူလမ္းေၾကာင္းက်ဥ္းျခင္း၊ ေဟာ္မုန္းအေျပာင္းအလဲရွိျခင္းတို႔ေၾကာင့္ အူလမ္းေၾကာင္းအတြင္း ဂက္စ္ထလာတတ္သည္။

ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ သခြားသီး၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲ၊ အာလူး၊ ကညြတ္၊ မုန္လာဥ၊ ကြမ္းသီး၊ ဆီးသီး၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊ မက္မြန္သီး၊ သစ္ေတာ္သီး၊ မက္မန္းသီး၊ ပန္းသီး၊ ဂ်ံဳ၊ ဥ၊ ကာဗြန္ပါသည့္ အခ်ိဳရည္မ်ား၊ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္မ်ား၊ ဘီယာ၊ ၀ိုင္နီ၊ အေၾကာ္အေလွာ္မ်ား၊ သၾကား၊ ႏို႔တို႔ေၾကာင့္ ေလပြတတ္သည္။ ႏို႔၊ ေပါင္မုန္႔၊ ေကြကာအုတ္၊ အသုတ္တို႔ကဲ့သို႔ လက္တို႔စ္ဓာတ္ပါ၀င္ေသာအစားအစာမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ရန္ လက္ေတ့စ္အင္ဇုိင္းမရွိသူမ်ား တြင္လည္း ေလပြတတ္သည္။

ေလပြၿပီး မစြန္႔ထုတ္ႏိုင္ပါက ဗိုက္နာျခင္း၊ အစာမစားႏိုင္ျခင္းတို႔ ျဖစ္တတ္သည္။ ေလပြတတ္သူမ်ားသည္ ေလလည္ေပးရန္လိုသည္။ လူ အမ်ားၾကား၌ျဖစ္ေစ၊ ခရီးသြားစဥ္ျဖစ္ ေစ၊ ေလလည္ရန္မလြယ္ပါက ေလပြတတ္သည့္ အစားအစာမ်ားကို ဆင္ျခင္စားသံုးရန္လိုသည္။

Semithacone  ပါ၀င္ေသာ ေဆးမ်ားေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္လည္း ေလထိုး၊ ေလေအာင့္သက္သာေစသည္။ ကေလးငယ္မ်ားအတြက္ Semithacone  ေဆးရည္၊ လူႀကီးမ်ား အတြက္ ေဆးျပားစသည္ျဖင့္ သံုးစြဲႏိုင္သည္။

ဂက္စ္ပူေဖာင္းမ်ားကို Semithacone  က ေခ်ဖ်က္ေပး ႏိုင္ေသာေၾကာင့္ ေလနာထတတ္သူမ်ား ေဆာင္ထားသင့္သည္။

ေဇာ္ကို
Ref; WebMD
credit to >>Health Updates Journal No. 103
photo copy from google search

No comments:

Post a Comment