Thursday, 9 January 2014

ေခ်ာကလက္ ပိုမိုစားရန္အံ့ၾသစရာေကာင္းေသာအေၾကာင္းရင္း(၃) ခ်က္

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)January 10, 2014 at 8:18am


ေခ်ာကလက္၏ သာလြန္ေကာင္းမြန္ေသာ အစြမ္းမ်ားထဲမွ မ်ားစြာတို႔ကိုေကာင္းစြာသိရွိၾကသည္။ သို႔ေသာ္ လူသိပ္မသိေသာ ၎၏ က်န္းမာေရးဂုဏ္သတၱိမ်ားႏွင့္ ပတ္သက္လို႔ကေရာ မည္သုိ႔နည္း။ မၾကာေသးခင္က ေလ့လာမႈမ်ားက ေခ်ာကလက္စားသံုးျခင္းသည္ ႏွလံုးက်န္းမာေရးမွစ၍ သင့္ကို ပိန္ပိန္ပါးပါးထားရွိျခင္းအထိ က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ားစြာ ေထာက္ပံ့ေပးႏုိင္သည္။

ေခ်ာကလက္က မ်က္စိအျမင္ကို ပိုမိုေကာင္းေစသည္

၂၀၁၀ ျပည့္ႏွစ္တြင္ ၿဗိတိသွ်ေလ့လာသူမ်ားက အရြယ္ေရာက္သူ လူငယ္မ်ားကို ေခ်ာကလက္ အမည္းႏွင့္ အျဖဴတစ္ခုခုကို စားခိုင္းၾကသည္။ ထို႔ေနာက္သူတို႔၏ မ်က္စိအျမင္ကို စမ္းသပ္ၾကသည္။ျပန္လာၾကၿပီး အျခားေခ်ာကလက္အမ်ဳိး အစားကိုစား၍ စမ္းသပ္မႈကို ျပန္လုပ္ၾကသည္။ ေခ်ာကလက္အျဖဴႏွင့္ ယွဥ္လွ်င္ေခ်ာကလက္အမည္းမ်ားက စမ္းသပ္ခ်က္ ရလဒ္ အမွတ္မ်ား ပိုမိုျမင့္ေနသည္ကိုေလ့လာသူမ်ား ေတြ႕ရွိၾကသည္။မ်က္စိအျမင္အေပၚ ေခ်ာကလက္၏ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈက အသက္ပိုႀကီးေသာ အရြယ္ေရာက္သူမ်ားတြင္ ပိုမိုႀကီးမားႏုိင္သည္ဟု စာေရးဆရာမ်ားက ထင္ျမင္ခ်က္ေပးၾကသည္။


အႀကံေပးခ်က္ 

သင္ ေခ်ာကလက္ေတာင့္ တစ္ေတာင့္ ၀ယ္ေတာ့မည္ဆိုလွ်င္ ကိုးကိုး ၇၂ ရာခိုင္ႏႈန္းနီးပါးရွိေသာ ေခ်ာကလက္ကို ေရြးခ်ယ္ပါ။ တစ္ေန႔လွ်င္ေခ်ာကလက္ ေအာင္စတစ္၀က္ (သို႔)ေခ်ာကလက္အမ်ားစု၏ ၂ လက္မ ပတ္လည္ခန္႔ စားပါ။  

ေခ်ာကလက္က သင့္၏အသားအေရကိုကာကြယ္သည္

၂၀၀၆ ခုႏွစ္တြင္ ဂ်ာမန္ေလ့လာမႈတစ္ခုက မည္းနက္ေသာ ေခ်ာကလက္ထဲမွဖေလဘြန္နဲလ္သည္အေရျပားကိုUVအလင္း၏အႏၲရာယ္မွ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ၿဗိတိန္မွ ၂၀၀၉ခုႏွစ္ ေလ့လာမႈတစ္ခုက အလားတူရလဒ္ကို ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ သို႔ေသာ္ သင္၏အေရျပားကို ကာကြယ္ရန္ လိုအပ္ေသာဖေလဘြန္နဲလ္အဆင့္ကစံခ်ိန္မီ ေခ်ာကလက္အမ်ားစုတြင္ ေတြ႕ရေသာဖေလဘြန္နဲလ္၏အဆင့္ထက္ပိုမိုျမင့္မားသည္ကိုသတိျပဳမိၾကသည္။ ေလ့လာမႈတြင္ အသံုးျပဳေသာ ဖေလဘြန္နဲလ္ျမင့္သည့္ အထူးသီးသန္႔ ေခ်ာကလက္က ေသြးလည္ပတ္မႈႏွင့္ အေရျပားစိုစြတ္မႈကို ျမႇင့္တင္ၿပီး၊ အ သားအေရကိုပိုမိုက်န္းမာ၍ၾကည့္ေကာင္းေအာင္ လုပ္ေပးသည္။

အႀကံေပးခ်က္ -

ေခ်ာကလက္ေတာင့္ကို ေရြးခ်ယ္ေသာအခါ ျဖစ္ႏုိင္သမွ် ပါ၀င္ပစၥည္းအနည္းဆံုး ေခ်ာကလက္ကိုရွာပါ။ သၾကားမ်ားေသာ ေခ်ာကလက္ကို မလိုခ်င္ပါႏွင့္။ ကိုကိုး အမ်ားဆံုး ေခ်ာကလက္ကိုရွာပါ။

ေခ်ာကလက္က သင္၏ႏွလံုးကိုအကူအညီေပးသည္

၂၀၁၁ ခုႏွစ္တြင္ ၿဗိတိသွ်ေဆးဘက္ဆုိင္ရာ ဂ်ာနယ္ထဲ၌ ေဖာ္ျပခဲ့ေသာ အဆင့္ျမင့္ ေလ့လာစစ္ေဆးမႈ တစ္ခုကေခ်ာကလက္ စားသံုးျခင္းသည္ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါအမ်ဳိးမ်ဳိးျဖစ္ႏုိင္မႈ အႏၲရာယ္ကို ၃ ပံု၊ ၁ ပံု ေလွ်ာ့ခ်ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိသည္။ သီးျခားေလ့လာမႈမ်ားက ေခ်ာကလက္သည္ ေသြးတိုးႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ၿပီး ေသြးေၾကာက်န္းမာေရးကို ျမႇင့္တင္ႏုိင္၍ ေသြးသၾကားကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိသည္။  

အႀကံေပးခ်က္ 

က်န္းမာေရး အပိုဆုမ်ားကို လိုခ်င္ပါသလား။ ခ်ယ္ရီ၊ ဗာဒမ္သို႔မဟုတ္ ခ်င္း ပါရွိေသာ ေခ်ာကလက္အမည္း အနည္းငယ္ကို စားပါ။ က်န္းမာေရးညီၫြတ္ေသာ အျခားပါ၀င္ပစၥည္းေပါင္းစပ္ထားေသာ ေခ်ာကလက္မွ အာနိသင္ေပါင္းစံုကို သင္ ရရွိလိမ့္မည္။

မင္းသုတ
Ref: 5 Surprising Reasons To Eat More Chocolate
photo copy from google search
By Megankempston

No comments:

Post a Comment