Thursday 16 January 2014

ေသြးတြင္း ကုိလက္စထေရာ မ်ားျခင္းကုိ ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ေစရန္

by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)January 17, 2014 at 9:57am

ေသြးတြင္း ကုိလက္စထေရာ မ်ားျခင္းကုိ ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ေစရန္ ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာ မ်ားတာက ႏွလံုးေသြးေၾကာ ေရာဂါကို ျဖစ္ေစတဲ့ အဓိက အႏၲရာယ္တစ္ရပ္ ျဖစ္တာေၾကာင့္ ထိန္းခ်ဳပ္ဖို႔ လိုပါတယ္။ သင့္ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြမ်ားၿပီး မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြ ေလ်ာ့က်ေစဖို႔ ေအာက္ပါအခ်က္ ေတြကို လိုက္နာေပးပါ။

(၁) ျပည့္ဝဆီ အနည္းဆံုးပါေသာ အဆီနည္းအစာကိုပဲ ေရြးစားပါ။ အဆီထုတ္မထားတဲ့ အသား၊ ဒိန္ခဲ၊ ႏို႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းေတြက ျပည့္ဝဆီ ပါဝင္တဲ့ အဓိက အစားအေသာက္ေတြ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဆီမပါတဲ့ အမ်ဳိးအစားကို အဓိက ေရြးဝယ္ဖို႔ လိုပါတယ္။


(၂) အမွ်င္ဓာတ္ကို မွီဝဲပါ။ အမွ်င္ဓာတ္က ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ကို ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာ၊ ေကြကာနဲ႔ လတ္ဆတ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထဲမွာ အဓိက ေတြ႕ရပါတယ္။

(၃) ေလ့က်င့္ခန္း လံုလံုေလာက္ေလာက္ လုပ္ပါ။ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္တာက ေသြးတြင္းကိုလက္စထေရာမ်ားတာ ၊ ေသြးတိုးတာနဲ႔ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ မ်ားတာေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တစ္ေန႔မွာ မိနစ္ ၃၀ နဲ႔ တစ္ပတ္မွာ ငါးရက္ေလာက္ အသင့္အတင့္ ေလ့က်င့္ခန္းကို လုပ္ေဆာင္ေပးသင့္ပါတယ္။ လုပ္သင့္တဲ့ ေလ့က်င့္ခန္းေတြကေတာ့ ရြရြေျပးတာ၊ စက္ဘီး အျမန္စီးတာ၊ ကခုန္တာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ဇြန္
photo copy from google search
originally posted by Good Health

No comments:

Post a Comment