Wednesday, 22 January 2014

ေခါင္းကုိက္ေဝဒနာ အတြက္ အိမ္တြင္းကုထံုးမ်ား

by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)January 23, 2014 at 1:42pm

ေခါင္းကိုက္ေဝဒနာ ျဖစ္လာတဲ့အခါ မီးပိတ္ၿပီး လဲွေလွာင္းကာ အနားယူလိုက္႐ံု၊ အကိုက္အခဲေပ်ာက္ေဆးကို ေသာက္လိုက္႐ံုနဲ႔ သက္သာသြားတတ္ေပမယ့္ ေခါင္းကိုက္ေဝဒနာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြလည္း ရွိပါတယ္။


အရက္ေသာက္တာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ေနတာလား
အာလူးမီးဖုတ္ စားပါ

သင္ ေခါင္းကိုက္တာက အရက္ေသာက္လို႔ ျဖစ္ရတယ္ဆိုရင္ ညစာမွာ အာလူးမီးဖုတ္ကို ထည့္စားေပးပါလို႔ အာဟာရပညာရွင္ အယ္ရင္က ဆိုပါတယ္။ “အယ္လ္ကိုေဟာဟာ ဆီးသြားေစတဲ့ အာနိသင္ရွိတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွာ ေရဓာတ္ ခမ္းေျခာက္ေနေစ႐ံု သာမက ပိုတက္စီယမ္လို ဓာတ္ဆားေတြလည္း ဆံုး႐ႈံးေနႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပိုတက္စီယမ္ ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစားအစာကို စားေပးတာက အရက္နာက်လို႔ ျဖစ္တဲ့ ေခါင္းကိုက္တာကို သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္” လို႔ သူက ဆက္လက္ ရွင္းျပပါတယ္။ မီးဖုတ္ထားတဲ့ အာလူးတစ္လံုးမွာ ပိုတက္စီယမ္ ၇၂၁ မီလီဂရမ္ေတာင္ ပါဝင္ၿပီး ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုးမွာ ၄၆၇ မီလီဂရမ္ပဲ ပါဝင္ပါတယ္။


ေရဓာတ္ ခမ္းေျခာက္မႈေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ေနတာလား
ဖရဲသီး စားပါ

ေရဓာတ္ ခမ္းေျခာက္တာက ေခါင္းကိုက္ေစတဲ့ အဓိက အေၾကာင္းရင္းတစ္ခုပါ။ ဒါေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ေနရင္ အကိုက္အခဲ ေပ်ာက္ေဆး စားမယ့္အစား ေရဓာတ္မ်ားမ်ားပါတဲ့ ဖရဲသီးကို စားေပးပါ။ “သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ထဲမွာ ပါတဲ့ ေရဓာတ္မွာ မဂၢနီဆီယမ္လို သတၱဳဓာတ္ေတြ ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ေခါင္းမကိုက္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္” လို႔ အာဟာရပညာရွင္ စတယ္လာက ရွင္းျပပါတယ္။ ေရဓာတ္ပါဝင္မႈျမင့္မားတဲ့ အသီးေတြက ဘယ္ရီသီး၊ သခြားသီး၊ ဖရဲသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ ျဖစ္ၾကပါတယ္။


ေကာ္ဖီျဖတ္လိုက္တာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ေနတာလား
ေကာ္ဖီအသင့္အတင့္ ျပန္ေသာက္ပါ

ေကာ္ဖီအေသာက္မ်ားရင္ ေသြးေၾကာေတြကို က်ဥ္းေစတာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ကဖင္းဓာတ္ဟာ ဆီးသြားေစတဲ့ အာနိသင္ရွိၿပီး ေရဓာတ္ ခမ္းေျခာက္ကာ ေခါင္းကိုက္ေဝဒနာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို တိုးျမင့္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေကာ္ဖီ အေသာက္မ်ားသူေတြ ေကာ္ဖီမေသာက္ဘဲ ေနလိုက္ရင္ ေခါင္းကိုက္တတ္ပါတယ္။ တစ္ေန႔ ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ခန္႔ ေသာက္တာက အရက္ေသာက္လြန္တာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေခါင္းကိုက္တာကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ပါတယ္။


အစားေလွ်ာ့လြန္းတာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ေနတာလား
ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုး အစာကို စားပါ

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေအာင္ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ပါတဲ့ အစာကို ေလွ်ာ့စားေနသူေတြဟာ ေခါင္းကိုက္တာကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ သိုေလွာင္ထားတဲ့ ဂလိုင္ကိုဂ်င္ေတြ ဆံုး႐ႈံးသြားလို႔ပါ။ ဂလိုင္ကိုဂ်င္က ဦးေႏွာက္ရဲ႕ အဓိက စြမ္းအင္ အရင္းအျမစ္ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာေတြ ျဖစ္တဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ အညိဳေရာင္ ေခါက္ဆြဲ၊ အညိဳေရာင္ေပါင္မုန္႔ စတာေတြကို စားေပးဖုိ႔ လိုပါတယ္။


ေခါင္းတစ္ျခမ္း ကိုက္ေနတာလား
မဂၢနီစီယမ္ပါေသာ အစာစားပါ

အစာထဲမွာ ပါတဲ့ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ဟာ ေသြးေၾကာေတြကို အပန္းေျပေစၿပီး ေခါင္းကိုက္တာကို သက္သာေစပါတယ္။ ေခါင္းတစ္ျခမ္းကိုက္ေနရင္ မဂၢနီဆီယမ္ပါတဲ့ ေထာပတ္သီး၊ မက္မြန္သီးေျခာက္၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊ သီဟုိဠ္ေစ့၊ ပဲသီးနဲ႔ အေစ့အဆန္ေတြကို စားသင့္ပါတယ္။


ႏွာေခါင္းပိတ္တာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ေနတာလား
ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ကဲေသာ အစာစားပါ

ႏွာေခါင္းပိတ္တာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ရင္ င႐ုတ္ေကာင္း၊ ခ်င္း(ဂ်င္း) စတဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ပါတဲ့ အစာေတြကို စားေပးပါ။ ဒီအစာေတြက ႏွာေခါင္းနဲ႔ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ပိတ္ဆို႔တာကုိ ပြင့္ေစတာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္တာကို သက္သာေစပါတယ္။


ေခါင္းထိုးကိုက္ေနတာလား
ဒိန္ခ်ဥ္ စားပါ

သင့္ေခါင္းဟာ ထိုးထိုးကိုက္ေနရင္ ကယ္လ္စီယမ္ ေလ်ာ့နည္းတာေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဦးေႏွာက္က ထိထိေရာက္ေရာက္ အလုပ္လုပ္ႏိုင္ဖို႔ ကယ္လ္စီယမ္ လိုအပ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္သက္သာေအာင္ ကယ္လ္စီယမ္ ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ အဆီမပါ ဒိန္ခ်ဥ္ကို စားေပးသင့္ပါတယ္။


ေသြးတိုးတာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ေနတာလား
ဟင္းႏုနယ္ရြက္ စားပါ

ဟင္းႏုနယ္ရြက္စားတာက ေသြးတိုးကို က်ေစတာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္တာကို သက္သာေစပါတယ္။ တစ္ေန႔မွာ ဟင္းႏုနယ္ရြက္သုပ္ ႏွစ္ခြက္ေလာက္ စားေပးရင္ ေသြးတိုးလို႔ျဖစ္တဲ့ ေခါင္းကိုက္တာကို သက္သာေစပါတယ္။

ၾကယ္စင္
photo copy from google search
originally posted by Good Health
http://news.yatanarpon.com.mm/cp/goodhealth/article-51709

No comments:

Post a Comment