Monday 19 August 2013

တုပ္ေကြး တြန္းလွန္ႏိုင္သည့္ ခြန္အားျပည့္ အစာမ်ား

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)August 20, 2013 at 1:58am

တုပ္ေကြးကို တြန္းလွန္ႏိုင္စြမ္း ရွိၿပီး ကိုယ္ခံစြမ္းအား စနစ္ကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ ေအာက္ပါအစာေတြကို ဖ်ားခ်င္သလိုလို၊ ကိုယ္လက္ကိုက္ခဲ ႏြမ္းနယ္ေနသလိုလို ျဖစ္တဲ့ အခါေတြမွာ စားေပးပါ။ တုပ္ေကြးလကၡဏာနဲ႔ ျပင္းထန္မႈကို ေလ်ာ့ပါးသြားေစပါတယ္။  

မႈိစြပ္ျပဳတ္

မႈိေတြကို စြပ္ျပဳတ္ထဲ ထည့္ခ်က္ၿပီး ေသာက္တာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ တိုးတက္ေစပါတယ္။ တက္ဖ္တကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ မႈိေတြဟာ ဗိုင္းရပ္စ္ပိုးကို တြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ထုတ္လုပ္မႈကို တိုးျမင့္ေစၿပီး တုပ္ေကြးကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ခ်ိစ္ (Cheese)

ဆင္းဒဝွစ္ခ်္၊ ပီဇာ၊ ေပါင္မုန္႔ေတြမွာ ခ်ိစ္ထည့္ၿပီး စားေပးပါ။ ခ်ိစ္တစ္ျပားမွာ ပါတဲ့ အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယားဟာ ခႏၶာကိုယ္ကို ကာကြယ္ေပးၿပီး ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို အားေကာင္းေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ ျဖစ္ပါတယ္။  

လိေမၼာ္သီး

တစ္ေန႔ လိေမၼာ္သီး ႏွစ္လံုး-သံုးလံုးေလာက္ စားပါ။ ဒါဆိုရင္ ဗီတာမင္စီ ၂၀၀ မီလီဂရမ္ ရရွိတာေၾကာင့္ တုပ္ေကြးလကၡဏာ ခံစားရခ်ိန္ကို တိုေတာင္းေစပါတယ္။ ေလ့လာမႈအရ လိေမၼာ္သီးမွာ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ ဖိုင္တိုႏ်ဴးထရီးရန္႔ေတြ ပါဝင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ဇြန္
Ref>>>Good Health
source>>>

No comments:

Post a Comment