Sunday 25 August 2013

ဆံပင္ အဖ်ားႏွစ္ခြျဖစ္ျခင္း ကင္းေစရန္

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)August 26, 2013 at 12:40am

ဆံပင္သားကို အေရာင္ဆိုးေဆး၊ အေရာင္ခြ်တ္ေဆး၊ ဆံပင္ လိမ္းဂ်ဲလ္၊ ဆံပင္ဖ်န္းစပေရးနဲ႔ ဆံပင္ေလမႈတ္စက္ စတာေတြ ထိေတြ႕မႈေၾကာင့္ ဆံပင္သား ေျခာက္ေသြ႕ပ်က္စီးမႈ ျဖစ္ေစ႐ံု သာမက ဆံပင္အဖ်ား ႏွစ္ခြကြဲတာကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

ဦးေရျပားကို ပံုမွန္နွိပ္နယ္ျပီး ေရေႏြးေငြ႕ေပးပါ

ဦးေရျပားကို အုန္းဆီ၊ သံလြင္ဆီနဲ႔ မုန္ညင္းဆီတို႔ လိမ္းၿပီး တစ္ပတ္ ႏွစ္ႀကိမ္ အနည္းဆံုး ၁၀-၁၅ မိနစ္ခန္႔ ႏွိပ္နယ္ေပး ပါ။ လိမ္းၿပီးေနာက္ အခ်ိန္ ၅-၇ မိနစ္ၾကာ ဆံပင္သားကို ေရ ေႏြးေငြ႕နဲ႔ ေပါင္းခံေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ ဆံပင္သားထဲကို အဆီ ဝင္ ေရာက္မႈ ေကာင္းေစၿပီး ဆံပင္သား အရင္းေနရာမွာ ေသြးလွည့္ ပတ္မႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဆံပင္သား စိုျပည္ေစတဲ့ အတြက္ ဆံပင္အဖ်ားႏွစ္ခြကြဲတာကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။

ဆံပင္ကို ေလျပင္းျပင္း တိုက္ခတ္မႈ မရိွေစရန္ ကာကြယ္ပါ

ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ေလျပင္းျပင္း တိုက္ခတ္တဲ့ ေနရာကို မသြားပါနဲ႔။ သြားမယ္ဆိုရင္ အနည္းဆံုး ပဝါစည္းေႏွာင္ထားသင့္ပါတယ္။ ေနပူထဲ သြားမယ္ဆိုရင္ ထီးကို အၿမဲေဆာင္းသင့္ပါတယ္။

ဆံပင္ကို ခပ္ျပင္းျပင္း မပြတ္သပ္ပါနွင့္

ေခါင္းေလွ်ာ္ျပီးေနာက္ ခ်က္ခ်င္း ေခါင္းမျဖီးပါနဲ႔။ ပဝါနဲ႔ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း သုတ္တာကိုလည္း ေရွာင္ပါ။ ဒီနည္းေတြက ဆံပင္ အဖ်ားႏွစ္ခြ ကြဲေစႏိုင္ပါတယ္။ (၁) ဆံပင္အရင္းေနရာကို ၾကက္ဥ/ဘဲဥအကာတစ္လံုး၊ သံပရာရည္ ထမင္းစား ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ မုန္ညင္းဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ဒါမွမဟုတ္ သံလြင္ဆီကို ထည့္ၿပီး လိမ္းကာ ႏွိပ္နယ္ ေပးပါ။ အခ်ိန္ တစ္နာရီအၾကာမွာ ေခါင္းေလွ်ာ္လိုက္ရင္ ဆံပင္ သားကို ႏူးညံ့ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစပါတယ္။

သင့္ေတာ္ေသာ အာဟာရ

အာဟာရျပည့္ဝတဲ့ အစာဟာ ဆံပင္အဖ်ားႏွစ္ခြ ကြဲတာကို သက္သာေစ ပါတယ္။ သင္စားတဲ့ အစာမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ ဘီနဲ႔ ဒီ၊ ပ႐ိုတင္းနဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္ ပါဝင္ေစဖို႔ ႏြားႏို႔၊ ဒိန္ခဲ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ပဲပုပ္ေစ့၊ သစ္သီး၊ ဟင္းရြက္စိမ္း စတာေတြကို ထည့္စားသင့္ ပါတယ္။ ေရကိုလည္း မ်ားမ်ားေသာက္ပါ။

လမ္းေလွ်ာက္ခင္းနွင့္ အျခားေလ့က်င့္ခန္း

မနက္ခင္းနဲ႔ ညေနခင္းမွာ လမ္းေလွ်ာက္တာနဲ႔ တျခား ေလ့ က်င့္ခန္းေတြကို လုပ္ေဆာင္ပါ။

ေခါင္းျဖီးျခင္း

အိပ္ရာမဝင္ခင္ ေခါင္းၿဖီးပါ။ ဒီနည္းလမ္းဟာ ဦးေရျပားရွိ အဆီဂလင္းက အဆီထြက္ရွိေအာင္ လံႈ႔ေဆာ္ေပးပါတယ္။ ဆံပင္အဖ်ားကို မၾကာခဏ တိေပးသင့္ပါတယ္။ 

ဇြန္
credit by >>>Good Health

No comments:

Post a Comment