Sunday, 15 September 2013

ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)September 15, 2013 at 4:58pm


ၾကက္သြန္ျမိတ္သည္ ၾကက္သြန္နီကဲ့သို ့ပင္ Sulfur ဓာတ္ျမင့္မားစြာပါရွိပါသည္။  ထို ့ျပင္ Vitamin A, Vitamin B2, Vitamin C, Vitamin K, Thiamine, Copper, Phosphorous, Magnesium,, Potassium, Chromium, Fibre ႏွင့္ Manganese တို ့ စုေ၀းရာ အရင္းအျမစ္လဲျဖစ္ပါသည္။ ကယ္လိုရီနဲပါးျပီး အလြန္အာဟာရျဖစ္ေစေသာ ဟင္းရြက္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါသည္။


(၁) ကိုလက္စထေရာကိုက်ေစျခင္း၊ ေသြးဖိအားကိုခ်ေပးျခင္း ႏွင့္ ေသြးခဲျခင္းျပသနာတို ့ကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ သည့္ အတြက္ ႏွလံုးေသြေၾကာဆိုင္ရာ ေရာဂါအမိ်ဳးမ်ိဳးတို ့ကို ေပ်ာက္ကင္းသက္သာေစႏိုင္ပါသည ္။

(၂) အေအးမိ၍ ႏွာေစးေခ်ာင္းဆိုးျခင္း ႏွင့္ အပူဖ်ား/အေအးဖ်ားစသည့္ ရာသီဖ်ားတို ့ကိုလဲ တိုက္ထုတ္ေပး ႏိုင္စြမ္းရွိပါသည္။ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကိုတိုးတက္ေ ကာင္းမြန္ေစပါသည္။

(၃) ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို မွန္မွန္စားေပးပါက၊ အထူးသျဖင့္ အူမၾကီးကင္ဆာအပါအ၀င္၊ သားဥအိမ္ကင္ဆာ၊ ရင္သားကင္ဆာ၊ ခံတြင္းကင္ဆာ ႏွင့္ အမ်ိဳးသားမ်ား သုက္ရည္ဂလင္းကင္ဆာ စသည့္ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားႏွင့္ ကင္ဆာအဖုအက်ိတ္မ်ား ၾကီးထြားလာမႈကို ဟန္ ့တားေပးႏိုင္ပါသည္။ 

(၄) အဆစ္ေရာင္ေရာဂါကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါသည ္။

(၅) ၾကက္သြန္ျမိတ္သည္ ခႏၵာကိုယ္ထဲရွိ၊ သၾကားပမာဏႏွင့္ ဂလူးကိုစ္ ့တို ့ကို ဟန္ခ်က္ညီညီထိန္းညွိေပး သျဖင့္၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္မ်ားကို မ်ားစြာေကာာင္းက်ိဳးျပဳပါသည ္။

(၆) အစာေခ်ဖ်က္မႈစံနစ္ကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါသည္။

(၇) ခႏၵာကိုယ္ထဲရွိ ေသြးလည္ပတ္မႈပမာဏကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါသည္။

(၈) အသက္ရႈလမ္းေၾကာင္းစံနစ္ကို ေကာင္းစြာလွဳံ ့ေဆာ္ေပးႏိုင္ပါသည္။

(၉) ၾကက္သြန္ျမိတ္ထဲတြင္ ပါရွိေေသာ အဆီတစ္မ်ိဳးက ေခြ်းဂလင္းမ်ားကိုႏိုးၾကြေစ ျပီး၊ ေခြ်းမ်ားကို ထြက္လာေစ ပါသည္။ ကိုလက္စထေရာကိုလဲ က်ေစပါသည္။

(၁၀) ခံတြင္းကို ျမိန္ေစပါသည္။

(၁၁) ၀မ္းသြားျခင္းမွလဲ ကာကြယ္ေပးပါသည္။

(၁၂) စိတ္ဖိစီးမႈႏွင့္ ့ေမာပမ္းႏြမ္းနယ္မႈတို ့ကို ေျဖေလ်ာ့ေပးပါသည္။ ထို ့ျပင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္အစည္းလိုက္ကို  ေခါင္းအံုးေအာက္ထားအိပ္ပါက၊ ႏွစ္ျခိဳက္စြာအိပ္ေမာက်ေစပါ သည္။ 

(၁၃) လည္ေခ်ာင္းနာေ၀ဒနာမ်ားအတြက္  ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ခပ္ေသးေသးလွီးျဖတ္၍၊ ဂ်င္း၊ဆားအနဲငယ္တို ျဖင့္ ေရာေႏွာကာ အ၀တ္ပါးပါး အိတ္ငယ္တစ္ခုထဲထဲ့ျပီး၊ အပူေငြ ့ေပးပါ။ ထိုအပူေငြ ့ေပးထားေသာ အ၀တ္ အိတ္ပါးကို လည္ေခ်ာင္းတ၀ိုက္တြင္ အသာအယာ ဖိကပ္ေပးျခင္းျဖင့္ လည္ေခ်ာင္းနာက်င္မႈကို သက္သာလာ ေစပါသည္။

(၁၄) ေျခေထာက္ေဖာေရာင္သူမ်ားအတြက ္၊ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ေရနဲနဲတြင္ျပဳတ္၍ အံုေပးျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္း သက္သာ ေစႏိုင္ပါသည္။

(၁၅) ႏွာေခါင္းေသြးလွ်ံေသာသူမ်ား အတြက္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို က်ိတ္ေခ်ျပီး ရရွိလာေသာ သတၱဳရည္ကို ခ်ည္သားအ၀တ္ျဖင့္တို ့ယူျပီးေနာက္၊ ႏွာေခါင္း၀တြင္ အုပ္ေပးႏိုင္ပါသည္။

(၁၆) မ်က္စိေရာဂါေ၀ဒနာအမ်ိဳးမ်ိဳ းတို ့ကိုလဲ တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါသည္။

(၁၇) ၾကက္သြန္ျမိတ္ထဲတြင္ပါရွိေသ ာ Allicin ျဒပ္ေပါင္းစုက မ်က္ႏွာပါးေရ တြန္ ့ျခင္းႏွင့္ အေရျပားမ်ား တြဲက် ျခင္း တို ့ကို ၾကိဳတင္ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္ ။ ထို ့ေၾကာင့္အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစပါ သည္။

သို ့ပါ၍ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးမရွိဘဲ၊ လူသားတို ့က်န္းမာေရးအတြက္ သဘာ၀ဇီ၀ပစၥည္းတစ္ခုအျဖစ္ ဘက္ေပါင္းစံုမွ စြမ္းေဆာင္ေပးႏိုင္ေသာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို စားသံုးေပးၾကပါရန္ တိုက္တြန္းလိုက္ရပါသည္။

ဘာသာျပန္သူ ေပါက္ေပါက္
ကိုးကား -World’s Healthiest Food <Scallions/Spring Onions>
Ref >>> ေပါက္ေပါက္ ၏ ၾကက္သြန္ျမိတ္အေၾကာင္းသိေကာင္းစရာ ေဆာင္းပါးမွ

No comments:

Post a Comment