Saturday, 21 September 2013

သင္ သိပ္မစားၿဖစ္တဲ့ အေကာင္းဆံုး အစားအစာမ်ား

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)September 21, 2013 at 11:48pm

သိသူ ေဖာ္စား မသိသူေက်ာ္သြား ဆုိ သလုိပဲ တခ်ိဳ.ေသာ အစားအစာမ်ား မွ လူ႔ က်န္းမာေရး
အတြက္ အင္မတန္မွူ အက်ိဴးၿပဳေသာ္လည္း ပဲ အိိမ္ရွင္မေတြရဲ. ေစ်းၿခင္းေတာင္းေတြ မွာ
၀ယ္လာတာ သိပ္ မေတြ. ရပါဘူး။ ထုိအစား အစာ ေတြ ကေတာ့

၁။ မုန္လာဥနီ

မုန္လာဥနီ ဟာ အၿခားေသာ အသီးအရြက္မ်ား နွင္. နုိင္းယွဥ္္လွ်င္ အနည္းငယ္ ခ်ိဳ
ပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္ က်န္းမာေရး နဲ႔ ညီညြတ္လဲ ဆုိေတာ႔ အနီေ၇ာင္ သန္းတဲ့ သစ္သီးမ်ား
ဟာ အမ်ားေသာအာားၿဖင့္ေသြးတုိး ၿခင္းကုိ ကာကြယ္ေသာေၾကာင့္ ေသြးလြတ္ေၾကာ၊
ပ်က္စီမွုူ ပမာ ဏ ကုိ နည္းပါးေစပါတယ္။ ေသြးတုိးၿခင္းရဲ. အက်ိဳးဆက္ၿဖစ္တဲ့ နွလံုးေရာဂါ
ၿဖစ္ပြား မွုကုိ ပါ တားဆီးေပးနိုင္တယ္ေလ။ မုန္လာဥနီရဲ့ သဘာ၀ အနီေရာင္ ဟာ ကင္ဆာ
ေရာဂါ ၿဖစ္ပြား မွုကုိ အၿပင္းထန္ တားဆီးနုိင္ေၾကာင္း ၾကြက္မ်ားၿဖင့္ ဓါတ္ခြဲ ခန္းတြင္
စမ္းသပ္ခ်က္မ်ား က သက္ေသထူခဲ့သည္။

၂။ ေဂၚဖီထုပ္

အေနာက္တုိင္း နုိင္ငံေတြ စားေလ့ မရွိက်ေပမဲ့ အာာရွတုိက္ကလူေတြက ေတာ့
စားေလ့ရွိပါတယ္။ ေဂၚဖီတထုပ္ ေလးမွာတင္ ၂၂ ကယ္လုိရီပါ၀င္တယ္ေလ။
ကုိယ္တြင္းဆဲလ္မ်ား ပ်က္ ဆီးၿခင္း ကုိ ကာကြယ္ေပးၿပီး ကင္ဆာၿဖစ္ပြားမွုူနူန္း လဲ
က်ဆင္းေစပါတယ္။

၃။ မာလကာသီး

သိပ္ လူၾကိဳက္မမ်ား တဲ့ သစ္သီး ၿဖစ္ပါတယ္။ သူဟာလဲ ခရမ္းခ်ဥ္္သီးတုိ႔ ဖရဲသီးတုိ႔ထက္
ခႏၵာကုိယ္ အတြက္ မ်ားစြား အက်ိဳးၿပဳပါတယ္။ အသီး တသီးမွာတင္ ၆၈၈ မီလီဂရမ္ ရွိတဲ့
ပုိတက္စီယံ ကုိရရွိေစၿပီး ငွက္ေပ်ာ္သီး ၁ ခု မွာ ပါ၀င္ တဲ့ ပုိတက္စီယံ ထက္ ၆၃
ရာခုိင္နူန္းပုိပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး လူခႏၵာကုိယ္ အတြက္ အက်ိဳးၿပဳ ေစေသာ Fiber ကိုပါ
ရ၇ွိေစပါတယ္။

credit to >> ေမြးေန႔ ဆုမြန္ 

No comments:

Post a Comment